Van grondstof tot product Van grondstof tot product search

Rvs haspel

Roestvrij staal haspels

RVS is de afkorting van roestvrij staal of roestvast staal. RVS bestaat hoofdzakelijk uit chroom, nikkel en ijzer. Dit materiaal is voorzien van een oxidelaag die het onderliggend materiaal beschermt tegen roestvorming. Wanneer deze grondstof echter in aanraking komt met bepaalde chlorides is er wél kans op het vormen van roest. Er zijn verschillende soorten haspeltechnieken, die voor elke soort industrie een andere categorie RVS haspel heeft. Haspels van RVS materiaal kunnen op elke vlakke ondergrond worden gemonteerd. Wand, plafond of muur zijn geschikt voor deze slanghaspels. De RVS haspel kan door het open ontwerp makkelijk worden gereinigd. . Een haspel kan voor verschillende soorten industrieën worden gebruikt. Er zijn zelfoprollende haspels, die leverbaar zijn met of zonder slang, die in de horeca en voedingsmiddelenindustrie hun diensten al jaren hebben bewezen. Het RVS materiaal is de beste materie om in allerlei bedrijfstakken kunnen worden gebruikt. Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te houden en blijft intact, zolang het maar niet met chloorstoffen in aanraking komt. RVS slanghaspels zijn duurzaam en van hoge kwaliteit.

Veiligheid en gemak

Zelfoprollende slanghaspels zorgen voor gemak en veiligheid. Slangen blijven niet uitgerold op de werkvloer liggen maar rollen automatisch om de RVS haspel. Dit zorgt vooral in de horeca en voedingsmiddelenindustrie, voor meer hygiëne. Slangen slijten minder snel en een opgerolde slang geeft meer veiligheid voor de werknemers. Het gebeurt nogal wel, dat werknemers over een uitgerolde slang struikelen. Met een automatisch opgerolde slang zal dit niet gebeuren.

Voor lucht en water

De Roestvrij stalen haspel voor lucht en water is zeer geschikt voor allerlei soorten vloeistoffen. Met een zelfoprollende slang van 15 tot 20 meter is het met dit apparaat prettig werken. Door het duurzame karakter, gaat deze haspel jaren mee.

Haspels met elektrische aandrijving

RVS haspels die elektrisch worden aangedreven zijn voor veel toepassingen te gebruiken. Vloeistoffen als diesel, olie en water, maar ook lucht kunnen met dit systeem prima worden benut. Slangen tot 500 meter zijn geschikt voor een elektrisch aangedreven RVS haspel.

Voordelen van een Roestvrij stalen haspel

De haspels van RVS materiaal hebben randen die niet scherp zijn. Daardoor blijven slangen langer behouden.

Er is geen mogelijkheid dat de slang tussen de zijplaten en trommel komt.

De druk wordt aangepast aan de doorvoer.

De blokkeerinrichting is evenals de haspel van RVS materiaal, dus hoogwaardige kwaliteit.

Een goede kwaliteit haspel reduceert de waterslag in het leidingnet.

Een roestvrij stalen haspel kan op simpele wijze online worden aangeschaft. Eventuele montage is altijd mogelijk.

De haspel is onderhoudsarm en gemakkelijk zelf te reinigen.  

Over ons

Hoi! Mijn naam is Bart en ik ben een groot fan van nieuwe industriële processen. Mijn vader is chemicus en scheikunde is er bij mij met een paplepel ingegoten! Wat erg gaaf is aan de processen is dat de industriële processen steeds duurzamer worden. Zo kunnen we streven naar een groenere wereld, terwijl de processen nog steeds onze industrie in stand houden, maar ook op een manier die goed is voor de aarde. Duurzaamheid is ook iets wat de consument steeds meer verlangt. Vandaar dat ik hoop jullie hier in mijn blog te kunnen informeren over mijn passie voor deze processen en de scheikunde die daarvoor nodig is. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

blog industrie--fabricage

Recente artikelen

Rvs haspel 26 juli 2019
Roestvrij staal haspels RVS is de afkorting van roestvrij staal of roestvast staal. RVS bestaat hoofdzakelijk uit chroom, nikkel en ijzer. Dit materia

Collectief rookgasafvoersysteem 12 juni 2019
Collectief rookgasafvoersysteem Wanneer CV ketels in huis hun werk doen, komen hier door de verbranding rookgassen vrij. Deze gassen zijn schadelijk v

2019